Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Συνεδρίαση της Επιτροπής για την μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης

03 04 18epitropi400px
 Συνεδρίαση της Επιτροπής 
για την  μελέτη ζητημάτων
 ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης
Η Επιτροπή για την  μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης κατά την πέμπτη διάσκεψή της συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση με την ακρόαση των αρμόδιων φορέων και Πρυτάνεων Πανεπιστημίων από τις Περιφέρειες των νομών Αττικής και Πειραιά .
Συμμετείχαν και ακούστηκαν οι κ.κ.: Γεώργιος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, Στρατηγάκη Μαρία Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, Χρ. Διαμαντοπούλου – Παπουτσοπούλου, Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, Εμμανουήλ Γιακουμάκης Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος Πρύτανης ΕΚΠΑ, Άγγελος Κότιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαρία Νικολαΐδη Πρύτανης Χαροκοπείου, Εμμανουήλ Σαπουντζάκης, Αναπληρωτής Πρύτανης ΕΜΠ και Θ. Σφηκόπουλος Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλαος Παρασκευόπουλος καθώς και τα μέλη της Επιτροπής εξέθεσαν τα κύρια προβλήματα τα οποία έχει αναδείξει η πρώτη έγγραφη συλλογή γνωμών από πανεπιστήμια και φορείς της χώρας.
Ιδιαίτερα, η εισηγήτρια για το θέμα της εγκληματικότητας καθηγήτρια Σ. Βιδάλη παρέθεσε συνοπτικά τα προσωρινά ευρήματα της διερεύνησης του θέματος της παραβατικότητας στους χώρους του Πανεπιστημίου, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία που εισέφερε η Αστυνομία.
Εκ μέρους της εισηγητικής επιτροπής για τα ναρκωτικά τα προσωρινά ευρήματα των εργασιών της και ανάλυση παρουσίασε ο καθηγητής Χ. Πουλόπουλος, ενώ στη συνέχεια για το ίδιο θέμα έλαβαν τον λόγο και ο καθηγητής Α. Μπένος και η Μ.Παπαδή.
Ιδιαίτερα, επισημάνθηκε η δυσκολία που προξενείται από την ανάγκη συντονισμού δράσεων διαφορετικών ομάδων, που συμμετέχουν και συμπροσδιορίζουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον. Εκτέθηκαν γενικότερα και σταθερά προβλήματα, καθώς και ειδικά που ισχύουν μόνο σε ορισμένα ΑΕΙ.
Τα Πανεπιστήμια και οι φορείς από τη δική τους πλευρά ανέφεραν ειδικές συνθήκες και προβλήματα καθώς και γενικότερες απόψεις και προσεφέρθηκαν να συζητήσουν το σχέδιο προτάσεων, το οποίο προσεχώς θα τους αποστείλει προς διαβούλευση η Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: