Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας που ενέχεται σε εμπορία και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας
 που ενέχεται σε εμπορία και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης του κυκλώματος ήταν η αποστολή των λαθραίων φορτίων μέσω μεταφορικής εταιρείας
Συνελήφθη επίσης επαγγελματίας οδηγός ΤΑΞΙ που μετέφερε τους δράστες μαζί με μέρος του φορτίου
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 18.500 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου
Στη σύλληψη δύο ατόμωνμελών συμμορίας που ενέχεται σε εμπορία και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από ενδελεχή έρευνα.
Πρόκειται για αλλοδαπούς άντρες ηλικίας 27 ετών αμφότεροι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για Σύσταση και Συμμετοχή σε συμμορία, παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, παράβαση του Νόμου περί Ρυθμίσεως ζητημάτων που αφορούν στη φορολογία του καπνού και παράβαση του Νόμου περί Πρόληψης και Καταστολής της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες στις (11-01-2018), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, στην περιοχή κέντρου πόλης εντόπισαν ΤΑΞΙ που μετέφερε τους δύο προαναφερόμενους άντρες. Σε έλεγχο που ακολούθησε και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών τρείς μεγάλες πλαστικές τσάντες που περιείχαν (1.190) πακέτα τσιγάρα και (24) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Άμεσα συνελήφθησαν τόσο οι δύο αλλοδαποί όσο και ο ημεδαπός οδηγός του οχήματος.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, συνεργός των δύο αντρών, που αναζητείται, απέστελλε με μεταφορική εταιρεία τα παράνομα φορτία, από χώρους της οποίας τα παραλάμβαναν οι αλλοδαποί συλληφθέντες προκειμένου να τα διοχετεύσουν στην αγορά.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των μελών του κυκλώματος και σε αποθηκευτικό χώρο της μεταφορικής εταιρείας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν επιπλέον (17.441) πακέτα λαθραία τσιγάρα και (887) συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: