Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Σύλληψη 2 υπηκόων Βουλγαρίας για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Σύλληψη 2 υπηκόων Βουλγαρίας για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη μία υπήκοο Βουλγαρίας
Κατασχέθηκαν 6.900 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 580 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 9 φιάλες αλκοολούχου ποτού
Συνελήφθησαν στις (30-10-2017) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 35χρονος και μία 43χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης μία 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (μίνι μάρκετ) στην Αλεξανδρούπολη, ιδιοκτησίας της 29χρονης, όπου εντόπισαν τον 35χρονο προσωρινά υπεύθυνο και την 43χρονη υπάλληλο. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στο εσωτερικό του καταστήματος 50 πακέτα τσιγάρων, 12 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων και 9 φιάλες αλκοολούχου ποτού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δύο δραστών, ηλικίας 35 και 29 ετών, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 29χρονης, βρέθηκαν ακόμη 530 πακέτα τσιγάρων και 126 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 6.300 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν συνολικά 580 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 6.900 γραμμάρια λαθραίου καπνού, το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης , ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: